62 757 63 19
zamowienia@zlotopolskie.pl
Powiększ butelkę
Wróć

Omlet z pomidorami na oliwie z bazylią

Składniki:

-         4 jajka

-         2 pomidory

-         1 łyżka oliwy

-         sól, pieprz

-         macerat oliwy z bazylią i cytryną

 

W pierwszej kolejności należy sparzyć wrzątkiem pomidory, po chwili opłukać w zimnej wodzie i obrać ze skórki. Następnie pokroić je  w kostkę, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na 1 łyżce oliwy przez około 2 min.

W osobnym naczyniu rozbić i roztrzepać 4 jajka i wlać je na patelnię z przesmażonymi pomidorami. Wszystko smażyć na małym ogniu do ścięcia całej masy jajeczno-pomidorowej. Przełożyć na talerz i skroplić kilkoma kroplami maceratu oliwy z bazylią i cytryną.