Ta strona używa pliki cookies (ciasteczka). W każdej chwili możesz zablokować lub ograniczyć umieszczanie plików cookies (ciasteczek) w Twoim urządzeniu zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej o możliwościach zmiany ustawień przeglądarki internetowej znajdziesz tutaj.

Revitalen

7:00

 

Szklanka świeżo wyciśniętego soku z kiszonej kapusty

 

8:00 Śniadanie

 

Podstawą śniadania jest pasta dr Budwig oraz gotowane według uznania ziarna zbóż (owsianka, kasza gryczana, jęczmienna lub jaglana), zmieszane z siemieniem lnianym i surowymi owocami (najlepiej pochodzącymi z upraw ekologicznych).
Dodatkowo szklanka zielonej, czarnej lub owocowej herbaty osłodzonej miodem naturalnym.

 

10:00

 

Szklanka świeżo wyciśniętego soku warzywnego

 

12:15 Przystawka

 

Pod pojęciem przystawki rozumie się talerz surówek z dressingiem, zrobionym na bazie pasty dr Budwig, doprawionej ziołami i (według uznania) solą, pieprzem, czosnkiem, musztardą lub chrzanem.

Warzywa zalecane do surówek to: mniszek lekarski, rzeżucha, seler, sałata, rzodkiewka i kiszona kapusta. Na przystawkę można jednak podawać wszystkie występujące sezonowo warzywa.

 

12:30 Obiad i deser

 

Przykładowy obiad składa się z kaszy i warzyw (pieczonych lub gotowanych) z dodatkiem oleoluxu.

Na deser można podać krem owocowy ze świeżych owoców z dodatkiem pasty dr Budwig oraz łyżeczki alkoholu (rumu lub wiśniówki).

 

15:00

 

Szklanka soku owocowego

 

18:00 Kolacja

 

Kolację stanowi zupa warzywna z dodatkiem kaszy, doprawiona oleoluxem. Dodatkowo można zastosować pastę dr Budwig.