Revitalen
7:00
Szklanka świeżo wyciśniętego soku z kiszonej kapusty
8:00 Śniadanie
Podstawą śniadania jest pasta dr Budwig oraz gotowane według uznania ziarna zbóż (owsianka, kasza gryczana, jęczmienna lub jaglana), zmieszane z siemieniem lnianym i surowymi owocami (najlepiej pochodzącymi z upraw ekologicznych).
Dodatkowo szklanka zielonej, czarnej lub owocowej herbaty osłodzonej miodem naturalnym.
10:00
Szklanka świeżo wyciśniętego soku warzywnego
12:15 Przystawka
Pod pojęciem przystawki rozumie się talerz surówek z dressingiem, zrobionym na bazie pasty dr Budwig, doprawionej ziołami i (według uznania) solą, pieprzem, czosnkiem, musztardą lub chrzanem.
Warzywa zalecane do surówek to: mniszek lekarski, rzeżucha, seler, sałata, rzodkiewka i kiszona kapusta. Na przystawkę można jednak podawać wszystkie występujące sezonowo warzywa.
12:30 Obiad i deser
Przykładowy obiad składa się z kaszy i warzyw (pieczonych lub gotowanych) z dodatkiem oleoluxu.
Na deser można podać krem owocowy ze świeżych owoców z dodatkiem pasty dr Budwig oraz łyżeczki alkoholu (rumu lub wiśniówki).
15:00
Szklanka soku owocowego
18:00 Kolacja
Kolację stanowi zupa warzywna z dodatkiem kaszy, doprawiona oleoluxem. Dodatkowo można zastosować pastę dr Budwig.