Ta strona używa pliki cookies (ciasteczka). W każdej chwili możesz zablokować lub ograniczyć umieszczanie plików cookies (ciasteczek) w Twoim urządzeniu zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej o możliwościach zmiany ustawień przeglądarki internetowej znajdziesz tutaj.

Dressingi

Uniwersalny dressing do sałat - sos vinegrette

Składniki:

-         2-3 łyżki dowolnego maceratu z oliwy

-         1 łyżka miodu

-         ½ łyżeczki musztardy Diżońskiej

-         1 łyżeczka soku z cytryny

-         sól, pieprz

-         1 łyżeczka oleju lnianego (opcjonalnie)

 

Miód, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz należy dokładnie wymieszać dodając oliwę i olej lniany. Tak przygotowany dressing można od razu dodawać do sałat i sałatek. 

Galeria