Ta strona używa pliki cookies (ciasteczka). W każdej chwili możesz zablokować lub ograniczyć umieszczanie plików cookies (ciasteczek) w Twoim urządzeniu zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej o możliwościach zmiany ustawień przeglądarki internetowej znajdziesz tutaj.

Przekąski

Kanapka z dresingiem oliwnym

Składniki:

-         kromka chleba lub bułka ciabata

-         łyżka maceratu z oliwy o dowolnym smaku

-         kilka plastrów białego sera (najlepiej mozarella)

-         pomidor

-         sól

 

Na początku należy zapiec chleb (lub ciabatę) w piekarniku i skropić 1 łyżeczką oliwy smakowej. Następnie na kanapce układa się plastry sera, a na nich pokrojonego w plastry (lub w kostki) pomidora. Na koniec doprawia się wszystko solą i skrapla kilkoma kroplami maceratu z oliwy.

Galeria